THURSD. #blog1

Bloemen… Ze zijn overal om ons heen. We nemen het bijna als normaal. En wanneer we niet uitkijken, komt er een maaier langs die de paden, velden, bermen en oversteken ‘netjes’ willen houden. Alsof het zonder enig gevoel voor natuur-leven geen probleem is om onopgemerkt een bloem in haar pracht en praal om te maaien.

Het leven in een bloem is voor mij net zoveel waard als het leven van een vogel of van een mens. Of van het druppelen van water, het rollen van de zee of het opkomen van de zon.
Het uitbarsten van een vulkaan of het draaien van de aarde in de cosmos. Want alles is energie. Van groot naar klein. Want we zijn allemaal klein op aarde maar groot in waarde.

Wanneer een kweker van bloemen over het veld loopt, door de kas of over de tuin.. Worden ze overspoeld met een gevoel van trots: Door mijn kennis en kunde hebben ik deze bloemen tot werkelijke schoonheid laten groeien. Als ze klaar zijn om te snijden, plukken, trekken of knippen, worden deze ‘kinderen’ gevoed en klaargemaakt voor de grote wereld; De wereld van de bloemenindustrie.

De liefde en energie door de kweker in deze bloemen gestopt, blijft bewaard in de bloem. En de bloem is in staat om deze liefde over te dragen aan de uiteindelijke ontvanger van deze bloemen. Stuk voor stuk. Maar wordt dit ‘kind’ onderweg geduwd, geschopt, geslagen en verwaarloosd, zal het beschadigd raken. Maar des te dankbaarder wanneer de ontvanger, de verzorger, ze weer met liefde ontvangt en neerzet. En met dezelfde dankbaarheid waarneemt. Het genieten kan beginnen en de stroom van liefde kan vloeiend lopen van bloem naar ontvanger, naar bloem naar ontvanger. Een energie cyclus zoals de natuur het bedoeld.

Ik ben Lucinda Maria en ben geboren tussen de bloemen, Mijn vader was bloemenkweker, aan de kust van Nederland. Voor mij begon de verwondering van de natuur al heel vroeg. Zoals we worden opgevoed en zoals we leren, stromen we een wereld in van arbeid en industrie. De verbinding met het echte leven lijkt te gaan over hard werken en geld verdienen.

Op dit moment zorgt dat in vele hoeken en op meerdere leeftijden voor burn-outs, depressies, een verloren gevoel of eigenlijk elke vorm van disbalans. Persoonlijk ben ik nooit de connectie met de natuur kwijtgeraakt dankzij mijn pad in het bloemenvak. Na het besef van deze rijkdom, besloot ik de liefde en energie voor bloemen, de kracht, de verborgen wijsheid, te delen met iedereen wie het wil weten, horen en voelen.

Daarom ontvang ik in mijn Yurt aan de kust, mensen wie een disbalans ervaren. Wanneer men voelt dat ze niet tot ware potentieel kunnen komen.
 Wanneer ze voelen: “Ik werk hard, alles is er, en toch mist er iets.” Het heeft altijd te maken met de verbinding met jezelf. Jouw ware natuur, jouw ware potentieel. En nee, dit is niet zweverig. Want ik weet voor allen wie dit leest: Jij begrijpt wat bloemen nu al voor jou doen! Want jij hebt dagelijks bloemen in jouw handen! Jij geniet al van de schoonheid. En weet: er is meer mogelijk!

Wanneer je bij mij de yurt binnenkomt zal de sfeer jou warm omarmen. Er staat een mooi assortiment aan bloemen en kaarsjes branden.
We reinigen ritueel de ruimte en jouw energieveld d.m.v. het branden van Salie en we nodigen positieve energie uit door het branden van Palo Santo, heilig hout. Na een korte introductie trekken we een kaart uit mijn kaartendeck en verdiepen we ons in de wijsheid van de kaart en hoe deze te implementeren is in jouw staat van zijn. De bloemen om ons heen zorgen voor een veilig gevoel, je mag thuiskomen bij jezelf. Inzichten zullen als vanzelf tot jou komen en voelen als positieve energie om mee verder te kunnen. Na deze ceremonie mag je ontspannen liggen op de behandeltafel en zak je na een gezichtsmassage middels een begeleide meditatie naar jouw onderbewuste. Een koepel van bloemen ligt over jou heen. De energie van de bloemen helpen jou bij het afzakken naar jouw onderbewuste. Daar waar het hoofd even stil is. Voor iedereen is dit anders. De inzichten, beelden, geluiden, geuren die men door krijgt zijn verschillend. Krachtig of zwak, helder of vaag. De kern van deze behandeling is het ontdekken van jouw ware zelf, intuïtie, diepste kern, onderbewuste. Geef het een naam. De diepe energie in jou die verbonden is met alle energie. Jouw ware natuur.

Over de schrijver
Als geboren kwekersdochter adem ik bloemen, mijn hele leven lang. Als moeder van 2 zonen heb ik een gevarieerd werkzaam leven gehad als bloemstyliste. Nu de eenheid zó voelbaar is met bloemen, wil ik graag mensen helpen op hun levenspad met behulp van bloemen. Mijn bloemenkennis en behoefte om te leren en delen heb ik samengebundeld in een unieke vorm: bloemenhealing. In groepsverband, individueel. Of met een praktische thuisvideo bloemschikken: Hoe leer ik de juiste bloemen en vaas te kiezen èn boeket te schikken. En bij het afscheid van een dierbare, begeleidt ik de nabestaanden met het maken van een gevoelig bloemstuk voor op de kist… Dit alles vanuit mijn bloemenyurt in Hillegom. "Jij kiest de bloemen, ik geef de vertaling" OF kom voor een heerlijke 24-uurs retreat en slaap in de Yurt!
Reactie plaatsen