THURSD. Blogs
Lucinda Maria
THURSD. Blogs
05/12/2023
4 min

THURDS. #blog4

05/12/2023
4 min

Het interne proces mag van start

Wanneer we ons begeven binnen onze comfortzone, luisteren we naar ons ego-brein. Nu is er tegenwoordig veel te doen en te vragen om het ‘woord’ of ‘gegeven’ EGO.

Wat is dat nu eigenlijk? Het heeft voor nu niet te maken met egoïsme.

Wij mensen zijn gewend om ons te laten sturen door het brein. We noemen dat ook wel het ego. Of het ego denken. Echter zijn wij mensen ontstaan vanuit het licht, vanuit de spirit en zijn we in het aardse geland in een fysiek lichaam. Ons systeem, hetgeen waardoor de spirit zichtbaar wordt.

Vanuit deze plek behoren we ons van nature te laten besturen. We kunnen het intuïtie noemen, of ons gevoel, onze gut-feeling. Het maakt niet uit: dit alles spreekt de taal van het ontstaan vanuit het licht.

Het denken met het brein, het ego, is enkel praktisch bedoeld. Het is bedoeld om wat de intuïtie ingeeft, praktisch uit te voeren. Dus wat we met onze intuïtie visueel creëren, dienen we uit te voeren met ons praktische hoofd, dat onze ledematen aanstuurt tot bouwen.

Het zijn dus 2 verschillende ‘breinen’ of eigenlijk creatie krachten in ons. Het ene is intuïtief het ander praktisch. Bij het ene gebruiken we onze verbeelding, bij het andere ons hoofd en handen.

Om snel genoeg weer in te haken op ons vak, kan ik wel zeggen dat het belangrijk is om het verschil in jezelf te leren herkennen. Want je zult ongetwijfeld wel eens rondlopen met vragen en gedachten als: “Welke keuze kan ik het beste maken voor mijn bedrijf” of “Doe ik het wel goed zoals ik het doe?” Dit kan betrekking hebben op bedrijfsvoering, op personeel, of op hetgeen wat gecreëerd mag worden zoals bloemwerk. Of het kan betrekking hebben op bijvoorbeeld het kiezen van een nieuwe hoes en materiaalkeuze. Betrekking op Investeren of besparen. Al deze vragen zijn te beantwoorden op 2 verschillende manieren. Of eigenlijk: vanuit 2 verschillende plekken: intuïtief (vanuit het hart), OF praktisch (vanuit het hoofd).

Ik kan jou verzekeren dat het hoofd, het ego, het hardste zal roepen. Het hart is meer een fluisteraar. Dat betekend dat het antwoord wat radicaal en praktisch is, er het snelste zal zijn. Het gepassioneerde en wellicht meest creatieve antwoord heeft wat meer tijd en aandacht nodig van jouzelf om te kunnen horen.

Welk antwoord zul jij kiezen? Enkel om bewust te worden van deze twee opties en de juiste volgorde ervan schept al een breder beeld. En vergeet niet, dit is de hele dag te oefenen!

Kiezen voor de weg en het antwoord van jouw intuïtie staat meer in lijn met de flow van de natuur. Wat ik persoonlijk zo mooi vindt is dat nou juist wij, jij en ik, degene zijn met een vak wat zó dicht bij de natuur staat. Dus juist wij moeten toch in staat zijn EN moeten toch wel de keuze maken vanuit onze intuïtie?! De plek waar zich passie, talent, zuiverheid van geboorte, lente, groei, kracht en ontluiking plaats vindt.

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om jou de mogelijkheid te bieden om je meer te verdiepen in hoe deze plek in jezelf te vinden. De plek waaruit altijd de beste keuze komt.

(Hoe kan het ook anders, want intuïtie is de plek waaruit de oermens precies wist welke plek hij moest zijn om voedsel te vinden en welk voedsel eetbaar was. Zoals het (wilde!) dierenrijk dat nog steeds doet).

Deze mogelijkheid biedt ik aan bij mij in de bloemenyurt. Verdieping in jezelf en het stimuleren van bewustwording is iets van de toekomst. JUIST wij moeten deze verandering aan voelen komen.

Daarnaast maak ik van deze gelegenheid gebruik om te melden dat Anton van Duijn zijn kennis en kunde zal delen middels lezingen en bedrijfsadviezen op maat. Hij informeert en inspireert je op gebied van kleur en vorm trends. Maar juist ook op energetische trends en forecasting. Voor bloemist, kweker en iedereen wie betrokken is binnen de agricultuur. Anton zal ook zijn visie m.b.t. deze toekomst met jou delen.

Ik zal mij richten in mijn blogs op een specifieke bloem. Elke blog weer een ander. Ik stem mij af op deze bloem en vertaal de verborgen wijsheid die zij in haar heeft. Een verzameling van de mooiste bloemen worden in mijn nieuwe kaartendeck geplaatst: “A Flower A Day.” Een kaartendeck welke de mens elke dag inspireert hoe de dag te beginnen. Met hierin elke dag een mantra voor kracht. Op deze wijze breng ik bloemen dagelijks in het leven van de mens. Mijn ambitie is om de mens te laten inzien dat “bloemen geen decoratie zijn, maar zóveel meer!”

Als geboren kwekers-dochter ervaar ik al van jongs af aan hoe bloemen energetisch de binnenwereld van de mens verrijken, vervullen, verwarmen en genezen. Als afgestudeerd bloemstyliste heb ik al vele harten mogen raken. Mijn Bruidswerk, rouwwerk maar ook exposities hebben emotioneel veel losgemaakt. Vele vrouwen en mannen heb ik blijdschap en troost gebracht!

Nieuwsgierig of geïnteresseerd in de vertaling van uw favoriete bloem? Laat het mij weten. Of wil je graag de bloem van jouw kwekerij in het kaartendeck verwerkt hebben? Zodat je de mensen kunt inspireren met jouw product? Het “A Flower A Day” kaartendeck? Stuur mij een bericht via mail, sociale, telefoon, maakt niet uit. Of bel mij!

We gaan een nieuwe tijd in! En ik ben er van overtuigd dat wij, in ons vak, daar de voorlopers van zijn! Kom uit jouw comfortzone dat beperkt denken heet en duik in de zone die veel breder is en intuïtie heet! Laat jouw passie weer stromen en inspireer anderen dit ook te doen!

Reacties
Categorieën