daucus lucinda maria bloemen healing
Bloemen zijn energie
Lucinda Maria
Bloemen zijn energie
10/03/2023
1 min

De geneeskracht van kruiden

10/03/2023
1 min

Altijd heb ik mij geïnteresseerd voor de geneeskracht van planten. Ik geloof in de kracht van de natuur en dat alles er is om onszelf te kunnen genezen. Natuurlijke medicijnen hebben wel langer de tijd nodig om in te werken. Langer dan wij mensen willen, vaak willen we a.s.a.p. van onze kwaal af zijn. 

 

Ik denk dat ik in een vorig leven een heks ben geweest. Of medicijnvrouw. En dat is niet zo gek, de kennis van kruidengeneeskracht was heel gewoon! Zoals de natuur het ook bedoeld heeft en nog steeds bedoeld.

 

Het gebruik van medicinale kruiden bestaat al sinds de mensheid zelf. Onze voorouders wisten instinctief wat ze gebruiken konden om te voeden en te genezen. Dieren hebben ditzelfde instinct. Zij weten precies wat ze moeten laten staan en wat ze nodig hebben wanneer ze zich niet lekker voelen. 2500 Jaar voor Christus werden de eerste schriften opgesteld van Chinese en Indiase geneeskunde. In onze regio zijn de eerste geschriften opgesteld door de Grieken en Romeinen. Van oudsher werden de kruidenvrouwen en -mannen ‘hexa’ of ‘hagedessa’ genoemd waar het latere woord ‘heks’ van is afgeleid. Zij waren de genezers van de dorpsbewoners. Hun kennis gaven ze generaties door. Onder invloed van de kerk kwam er een heksenvervolging rond 1600. Zij zouden de hulpers van de duivel zijn. Dit gebeurde toen de pest uitbrak. Want genezing zou veroorzaakt worden door God. De dood door de duivel. Pas rond 1700 ontstond er weerstand op de heksenvervolging, maar hobderdduizenden heksen zijn toen al gedood. 

Na de 18e eeuw komt de moderne wetenschap en technologie op. De geneeskrachtige bestanddelen van de planten werden chemisch nagebootst. Hierna werd het gebruik van kruiden afgedaan als kwakzalverij. 

 

Om deze kennis weer leven in te blazen onder de mens ben ik een opleiding CHINherbs gestart bij #totalhealth. Een 3 jarige opleiding waarbij we als uitgangspunt de TCM nemen, Traditional Chinese Medicin. De TCM heeft een holistische kijk op het menselijk lichaam. En gebruikt de eenheid met de natuur. Alles is een cyclus. Alles staat met elkaar in verbinding. Na 2 jaar ben ik opgeleid tot herborist en na 3 jaar ben ik phytotherapeut. 

 

 

Het is ontzettend interessant en onwijs gaaf om te leren! Ik hoop in de toekomst jullie ook bij te kunnen staan met planten geneeskracht! Wish me luck!

Reacties
Categorieën