Alles is energie
Zelf ontwikkeling
Lucinda Maria
Zelf ontwikkeling
10/03/2023
2 min

Alles is energie

10/03/2023
2 min

Wanneer je beoefend bent in het uitschakelen van jouw ‘mind’ (oftewel dat stemmetje in je hoofd) tijdens het buiten wandelen of het buiten zijn, zul je ervaren dat alles energie is. Maar wat is dat dan? Alles leeft, groeit, bloeit en beweegt. Die beweging is een frequentie, die frequentie is dus energie. Het kan zelfs zo zijn als je licht door je wimpers kijkt dat je de trilling kunt zien. Als een soort wazig lijntje om het object heen.

En dus ook jij trilt. Ook jij hebt een frequentie om je heen. Wanneer deze frequentie is afgestemd op het positieve zal alles wat deze positieve frequentie heeft ook met jou resoneren. Dat betekent dus dat het positieve op jou afkomt, aan jou vast blijft zitten. Ken jij die modus? Zo’n dag dat alles lekker loopt? Dan heb jij dus de positieve frequentie om je heen hangen.

Nu kan ik mij voorstellen dat je je afvraagt: hoe kan ik deze frequentie altijd om me heen hebben? Want natuurlijk wil je altijd het positieve aantrekken! Hiervoor zul je heel veel moeten oefenen! En de oefening luidt: positief denken. Bewust positief denken! En wij mensen zijn gewend om heel veel naar het negatieve te draaien. Ga jezelf maar eens na. Oordeel-loos en objectief! Kijk oordeel-loos en objectief naar jouw gedachten. Probeer dit eens een dag lang te doen en maak een opsomming van de positieve gedachten in de negatieve gedachten. Wat is de schaal? Hoe is de verdeling? Ik gok dat minstens de helft en wellicht meer, negatief is.

Dat zit ‘m vaak in het oordelen. Wij mensen hebben een oordeel over àlles. En als het bij de ander niet overeenkomt met ons eigen, hebben we een negatief oordeel. Weet dat alle vormen van oordel, het ego is. En het ego is de overlevings-stand van de mens. Die bestaat enkel in jouw hoofd en doet er alles aan om te overleven. Overleven betekend: alles uitschakelen wat niet herkenbaar is voor jou. Want dat is onveilig.

Ik vergelijk dit ook wel eens met de oermens. De oermens hebben wij allemaal nog in ons. De oermens was nog heel eenvoudig en beweegde zich vergelijkbaar met een dier. Dat betekend: er zijn een aantal functies die we moeten uitvoeren hier op aarde om de balans van de natuur in stand te houden. Zo doet een dier dat ook. Of ze er nu zijn om het gras kort te houden of zaadjes te planten via de ontlasting etc etc. Zo hebben wij ook een functie. En om deze te kunnen uitvoeren moeten we overleven. Dus we hebben een overlevingsmodus in het hoofd, het denken: alertheid op gevaar, weg blijven van het onbekende. Zodat we niet dood gaan.* En we hebben voedsel nodig om te overleven. Dit deden we intuïtief..** We wisten precies welke bes giftig was en welke eetbaar. Net als een dier.

*Het deel waar we bang zijn om dood te gaan, zetten we tegenwoordig in om te oordelen naar de ander. We leven met grote getalen op elkaar en hebben weinig ‘eigen zone.’ Het oordeel schakelt alle obstakels om zelf te kunnen overleven uit.

**Het deel wat we intuïtief inzetten is op het energie niveau. Het zogenaamde aanvoelen of iets wel of niet goed voor ons is. En dat is het aanvoelen van energieën. Helaas zijn we dat in onze levens nu verleerd.

Wellicht kun jij je voorstellen wanneer je weer contact kunt maken met energie, je ook intuïtiever gaat leven. Oftewel: je zult beter in staat zijn om keuzes te maken welke voor jou innerlijke wereld goed zijn. Dat brengt jou bij een gevoel van geluk, vrijheid en zelfvertrouwen! EN jij trekt de positieve gebeurtenissen als vanzelf aan.

Wil je dit leren? Bloemen zijn een goede tool! Stuur mij een bericht en dan kunnen we eens ontmoeten!

Veel liefs en een warme groet Lucinda

Reacties
Categorieën