Bloemenyurt
Zelf ontwikkeling
Lucinda Maria
Zelf ontwikkeling
01/10/2024
3 min

24-uurs Retreat met Noëlle, Beyond prikkels, in de Bloemenyurt

01/10/2024
3 min

Afgelopen November was Noëlle van “Beyond Prikkels’ bij mij op bezoek in de Bloemenyurt. Noëlle is een jonge meid wie heel graag meer leert over haar spirit. Ze is het pad aan het bewandelen richting spiritualiteit en persoonlijke groei. Heel erg mooi, want ze is nog een jonge vrouw! Ik gun het elke jonge vrouw om zo de weg naar haar spirit te vinden! 

Noëlle is heel bijzonder. Ze heeft al jong in haar leven een ‘lifechanging experience’ gehad, waarbij ze letterlijk uit haar stuk is geslagen. En ze kijkt daar op terug als een positieve tijd. Dat is al een geweldige start om te kunnen groeien! Want groei kan alleen ontstaan bij het kunnen ontvangen van inzichten, spiegelen en reflecteren, alles van alle kanten kunnen bekijken, en vooral: niet in de angst of onzekerheid blijven zitten.

Groei vindt alleen een voedingsbron op een positieve basis, een zachte ondergrond, met een blik op openheid en vertrouwen… Zoals wortels van de natuur alleen kunnen indringen en vastzetten in een losse grond, met water en mineralen. (Lucinda Maria)

En met 1 doel voor ogen: groeien en bloeien in haar mooiste en krachtigste vorm. Chapeau Noëlle! You got this girl!


Noëlle was in de bloemenyurt om een 24-uurs retreat te ervaren tussen de bloemen. Ze ging er totaal blanco en ontspannen in! Maar zeker ook hoopvol! Perfect om groei te kunnen ontvangen!

Direct bij aankomst hebben we ons gewenteld in de bloemen, kruidenthee en lekkere Homemade Cookies! Noëlle verteld en ik luister… Ik luister naar haar mooie verhaal. Maar ook naar haar struggles. Haar wensen en haar ambities. Bijbehorende blokkades en alle andere menselijke worstelingen. Hey, heel normaal hoor! Het jammere is, het dient ons niet. 

We zijn zoveel vrijer en ontspannen als we de conflicten in ons eigen hoofd kunnen laten varen. Niet tot ons door laten dringen, niet als waarheid aannemen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Heel erg begrijpelijk! Maar het kan!! Maar hey, oefening baart kunst. (Lucinda Maria)

Zo ook het kunnen afvoeren van negatieve gedachten.


We duiken al snel in een korte meditatie waarbij we direct contact maken met haar liefhebbende hart. Dat helpt om de waarheid in jezelf te kunnen horen en ervaren. Natuurlijk ontbreekt daarna de verbinding maken met de natuur niet. Dit doen we door middel van het connecten met een bloem. Wanneer je de volle potentie van het leven wilt ervaren, is het belangrijk dat je al het leven hier op aarde erkent. Leven erkennen, betekend weer dat je erkent dat alles wat leeft een ziel heeft. Zelfs hetgeen wat niet ademt. Maar bijvoorbeeld met hart en ziel is gemaakt of gecreëerd. Contact maken met een bloem vraagt overgave. EN het uitzetten van het hoofd, want het hoofd vindt hier iets van. Maar dat is nou nèt de reden waarom we het NU lastig vinden om te ontdekken wat we werkelijk willen in het leven. 

“Een meer krachtige vraag is: Wat wil het leven van mij”  (Eckhart Tolle)


Noëlle heeft alles heel mooi ontvangen en beleefd… in mooie overgave. Zij kan dus ook zeggen dat ze gegroeid is na deze 24 uur in de bloemenyurt. En dat heeft ze allemaal aan haarzelf te danken! Haar bloemenlezing liep mooi synchroon met onze bevindingen. Moeder natuur weet het ;) Overigens was de bloemenheling met mijn Sjamanendrum ‘Maria’ ook mooi voor Noëlle, maar ook moeilijk om uit haar hoofd te blijven toen ze eenmaal in stilte op de massagetafel lag. Begrijpelijk. Eigenlijk zou deze heling met drum met regelmaat gevolgd moeten worden om te leren luisteren in overgave naar het ritme van de drum. 

De sjamanen drum brengt een puurheid in je naar boven. Je roept het oermens in jou op. (Lucinda Maria)

Wanneer dat lukt, kom je in een droomstaat waarbij je een reis kunt ervaren. Of ik neem je mee op reis wanneer we specifiek een deel in jouw lichaam willen opschonen. 


Tijd voor lekker praktisch en mooi leren bloemschikken in een vaas hebben we niet meer! Geeft niks! Het was heel fijn zoals het was… Nadat Noëlle heeft gedineerd op het strand, hier 10 minuten vandaan, kwam ze terug in de bloemenyurt en gaf ik haar een energetische massage. Hierbij is het doel om vastzittende energie in het lichaam los te weken en af te voeren. Dat begint met het werk met mijn Ankh gevolgd door een achterzijde massage, liggend op de buik op de massagetafel. Rustig verlaat ik haar en zie ik haar de volgende ochtend. We vertrekken s’ochtend’s om half 8 naar het strand voor een stilte wandeling. Halverwege strijken we neer om in een diepe meditatie ons te verbinden met alle elementen, vuur, aarde, metaal, water en hout. We keren terug over het strand en eenmaal terug in de yurt maak ik een heerlijke ontbijtje. Croissantjes of een kwarkbowl met vers fruit? En een kopje koffie en thee. Ze mag zo lang blijven als ze wil. Wij nemen afscheid om 10 uur. Exact 24 uur na haar aankomst. 

Noëlle beschrijft haar ervaring op haar website www.beyondprikkels.nl. Een online plek waar het aanbod te vinden is van allerlei aanbieders op het gebied van spiritualiteit. Wanneer je deze website verlaat, neem gerust even een kijkje op haar website om haar beter te leren kennen! Overigens is ze opgeleid tot marketeer en ligt haar focus op dat gebied bij fotografie en videocontent. 

Reacties
Categorieën