Lucinda Maria wie ben ik

Over mij… Lucinda Maria

Ik ben bloem_energie lezer en bloemexpert

Ik was daar ook,

nu wil ik Jou verder op weg helpen

“GROEI VIND ALLEEN EEN VOEDINGSBRON OP EEN POSITIEVE BASIS, EEN ZACHTE ONDERGROND, MET EEN BLIK OP OPENHEID EN VERTROUWEN…

ZOALS WORTELS VAN DE NATUUR ALLEEN KUNNEN INDRINGEN IN LOSSE GROND MET WATER EN MINERALEN."

(Lucinda Maria)

 

Fijn dat je de tijd neemt voor mijn verhaal..

Lucinda Maria van der Ploeg, bloemenmeisje, -vrouw, -liefhebber, -dame… Het maakt mij niet uit! Alles is voor mij een compliment! Geboren als dochter van een kweker was ik al heel jong te vinden tussen de bloemen! En vooral ook buiten op de tuin.. ‘het land’ noemde we het. Wieden, bossen ophalen, bloemen snijden en bloemen naar de veiling brengen. Heerlijk vondt ik het, als ik tijdens het wieden, met mijn knieën en handen op de grond, ook even in de paden ging liggen. Op mijn rug tussen de bloemen staarde ik naar de hemel.. Ik voelde me net een klein insectje of ik fantaseerde over het vliegen tussen de vogels in de lucht. Ik zag de mooiste vormen in de wolken en ik was helemaal in mijn element. 1 Met de natuur. Mijn vader als mijn grootste maatje! Niet geheel overtuigd koos ik na mijn MAVO studie een MBO opleiding aan de bloemenvakschool. Op mijn 20e rondde mijn 4-jarige opleiding tot vakkundig bloemstylist af. Het werken in winkels gaf mij niet veel voldoening en ik koos het ruimere pad op te gaan, wat heeft dit vak nog meer te bieden? Al jong zocht ik mijn weg in de grote wereld van het bloemenvak. Beursopbouw en boeketten-ketens gezien en gewerkt. Maar, het ondernemerschap was wel mijn droom, maar ik voelde me nog niet klaar voor deze grote stap. Zoekend naar wat ik ècht leuk vond belandde ik voor aanvankelijk een korte tijd bij een Vaste Planten kwekerij. En toen stond mijn leven stil..

EEN GROOT GAT SLOEG TOEN MIJN VADER DOOR EEN ONGEVAL OVERLEED OP 56 JARIGE LEEFTIJD..

IK WAS 22..

 

De klap en het intense verdriet heeft veel veranderd. Mijn hoogsensitiviteit kreeg het zwaar te verduren; ik sloot me af voor mijn gave. Toch leefde ik mijn leven verder en paste mij aan aan mijn omgeving. Ik trouwde, kreeg twee fantastische mooie zonen en we probeerde ‘rond te komen.’ Ik startte na de geboorte van mijn oudste als ZZP-er. Mijn wens was groot om naar eigen smaak, inzicht en ondernemerskracht bruidswerk en rouwwerk te maken voor iedereen wie er om vroeg.

 

Rond mijn 30e was ik inmiddels volledig uit balans. Ik ontkende nog steeds mijn hoogsensitiviteit en ik probeerde alle ballen hoog te houden. Ik zorgde met liefde voor iedereen om me heen. Toch kwam ik zelf in een diep gat terecht. Geen energie meer en de liefde voor mijn kinderen kon veel intenser zijn dan ik ervaarde. Dat WIST ik gewoon! Ik heb heel veel liefde in me, maar ik kan er niet meer bij. Ik was ongelukkig. Geldzorgen maakte dat mijn focus bij het materialisme lag. Als vanzelf kwamen de vragen; ‘Wie ben ik?’ en ‘wat wil ik?’ Via een spirituele weg naar binnen kwam ik uit bij mijn roots. De kwekerij, de natuur, het strand, bloemen, insecten, DE ZON! HET LEVEN!

 

KRACHT WAS MIJN NIEUWE MOTTO EN IK MAAKTE EEN LIFE-CHANGING KEUZE! IK BESLOOT DE REGISSEUR TE WORDEN VAN MIJN EIGEN LEVEN! IK WILDE MIJZELF HERVINDEN EN DAAR NIET MEER VAN AFWIJKEN! 

 

Ik stapte uit mijn ongelijkwaardige huwelijk. Ik ontdekte dat ik veel te ver van mijn authenticiteit af was gaan staan. Samen met mijn kinderen ging ik mijn nieuwe pad bewandelen. Zware tijden met veel onzekerheden. Maar ik geloofde in mijn kennis en kunde. Mijn hooggevoeligheid! Alles kwam weer terug! Ik voelde verbinding met mijn vader. Hij was de leeuw die mij verder zal begeleiden. Ik wenste te floreren binnen mijn vak. Demonstraties, teaching, exposities, workshops, design en innovatie, reizen naar het buitenland!

 

EN HET GEBEURDE! EN HET ALLERBELANGRIJKSTE WAS: IK STROOMDE OVER VAN LIEFDE VOOR MIJN KINDEREN! ONEINDIG VEEL LIEFDE! MEER DAN IK OOIT HAD GEKUND! IK HEB FANTASTISCHE ERVARINGEN OPGEDAAN IN MIJN VAK. ONTZETTEND DANKBAAR VOOR!

 

Ook heel dankbaar ben ik voor de werkzame tijd die ik heb beleefd bij bloomon. Ik heb 100-den vrouwen workshops mogen geven en heel veel geobserveerd en geleerd. Ik ontmoette mijn grote liefde en nog steeds zijn we intens gelukkig en staan we aan de voet van een mooi leven met elkaar en de kinderen.

 

Tijdens mijn ‘zelf ingezette’ transformatie heb ik geleerd hoe ik mezelf identificeerde met een gecreëerd beeld van mezelf. Dat mijn gedachten niet mijn werkelijkheid is. Mijn ware zuivere zelf te voelen is en daar naar te luisteren. Wanneer ik luister naar mijn innerlijke stem, ik een flow ervaar waarbij ik niets hoef te organiseren, plannen, uit te denken of te controleren. Ik heb geleerd dat het brein hetgeen is wat ons leven indeelt, terwijl de natuur het niet zo bedoeld. Dat ons lichaam ons voortbeweegt, maar dat ons hart, ons licht, ons ware zelf de stuurvrouw is. En dat is een hele andere ervaring!

Dit is (toch nog in het kort 😉 ) mijn verhaal.

 

En nu is het weer tijd voor JOU! Mijn gedrevenheid om mensen te helpen zat al in me als klein meisje. Ik bekommerde me om de kinderen wie het niet goed hadden en ik maakte me zorgen om het milieu. Mijn ervaringen, liefde voor de medemens, hooggevoeligheid en passie voor bloemen wil ik graag bundelen tot een krachtig geheel. En deze inzetten om een ander te helpen. Te laten groeien, geliefd te voelen, gehoord te voelen. Gezien, omarmd, vreugdig, mooi, bijzonder, speciaal en EMPOWERED!

Maar vooral, de geneeskrachtige werking te laten ervaren van de natuur, bloemen en planten.

Over 1 jaar rond ik deel 1 van mijn opleiding af tot Herborist en kan ik jou ook verder helpen met geneeskrachtige kruiden in de vorm van tinctuur, thee en zalven.

 

Veel liefs Lucinda 

bloemen ceremonie healing ritueel

Wauw lieve vrouw,

Ik voelde mij in een bad vol liefde, wat een puurheid. Heerlijk samenzijn met zoveel vrouwen om mij heen. Heel dankbaar!

Liefs Merel