THURSD. #blog2

ALLES IS ENERGIE

Wanneer ik praat over liefde, praat ik niet over het concept zoals wij mensen dat fysiek en mentaal ervaren. Liefde is door onze ogen en ego gemaakt tot een concept. Een concept wat de vorm heeft van een rood hart. Of de uiting in een rode Roos. In de commerciële uiting genaamd Valentijnsdag en de veel bezongen liefde in liedjes. Van liefde-verlangen naar liefde-verlating. Van liefde-wensen tot afscheid nemen in liefde. Het concept waar wij beeld en geluid aan hebben geven.

Nee.

Wanneer ik praat over liefde, praat ik over een groter geheel. De liefde voor het leven en voor alles wat leeft.
Want we zijn allemaal verbonden met elkaar. Alles wat leeft. Dieren, insecten, gras en bloemen. Bomen en heel moeder aarde. Moeder aarde heeft een ontzettend mooie cyclus geplaatst in alles wat leeft. Op macro èn micro niveau. Of het nu gaat om de seizoenen of om de fotosynthese van een plant of boom. De stand van de zon en de maan of ons eigen stofwisseling-systeem. Het is een cyclus in elk klein aspect, wat geeft en ontvangt, keer op keer. Alles aangestuurd door leven, ofwel, levensenergie. Dus alles is energie.

Dan is het niet gek om te denken dat deze levensenergie, een trilling of frequentie, uit balans kan raken.
Een frequentie kan verstoord raken. Zoals een muzieknummer (geluidproductie dus trillingsproductie) verstoord kan raken door het interfereren van ander geluid. De eigenlijke compositie klinkt niet meer zoals het in de basis wordt afgespeeld.

Wat hebben bloemen hiermee te maken hoor ik je denken.

Bloemen hebben ook een frequentie. Zoals gezegd, alles wat leeft heeft een trilling. Wanneer wij ons afstemmen op de frequentie van een bloem, zal deze ons weldaad brengen. Of wanneer we deze bloem, kruid, tot ons nemen, zal het de frequentie terugbrengen naar de gewenste frequentie om disbalans weer in balans te krijgen. Oftewel, een bloem of kruid heeft een geneeskrachtige werking.

Nu kennen wij bloemen als decoratie. Maar zoals ik altijd zeg: “Bloemen zijn geen decoratie. Ze zijn veel meer!” Ze zijn helend, slim en geneeskrachtig. Ik hoop dat mijn uitleg hierboven de eenvoud, doch ingenieusiteit van moeder aarde weergeeft.

Naast het begeleiden van bloemenhealing aan mensen, volg ik een opleiding in de geneeskracht van kruiden. Volgens de oude geneeskrachtige tradities van de TCM, Traditional Chinese Medicine. Een traditionele Oosterse geneeskunde welke meer dan 3000 jaar bestaat. Het wordt vooral ingezet om gezond te blijven. Oude Chinezen gebruikte dus ook kruiden om gezond te blijven. Maar het wordt ook ingezet om gezond te wòrden. Ze werken met a.a. de 5 elementen (vuur, aarde, metaal, water, hout), de meridianen, voor-hemelse en na-hemelse energie. Nog een cyclus waar wij mensen op mogen varen en meebewegen.

Nu, om wederom terug te komen op het onderwerp bloemen, wil ik laten weten dat ik ook onze tuin heb onderworpen aan een grondige inspectie naar geneeskrachtige bloemen en kruiden. Nu blijkt het, dat wij 10 wildgroeiende en 20 aangeplante geneeskrachtige kruiden in onze tuin hebben! Waarvan ik aanvankelijk dacht dat de aangeplante planten ‘slechts’ sierwaarde of aromatische smaakwaarde hadden. Wat een feest! Heermoes onder andere. Het gevreesde ‘akkerpest’ door vele kwekers, schijnt ontzettend veel silicium te bevatten, welke goed is voor de versteviging van botten, nagels en haren. Zo’n ‘pestplantje’ is het dus nog niet! Plus, Heermoes neemt schadelijke stoffen uit de grond en transformeert deze in zichzelf naar neutrale sappen. Dus Heermoes groeit waar de grond een schoonmaak beurt nodig heeft. Geeft stof tot nadenken niet waar? En wat dacht je van Hondsdraf. Een uiterst sterk plantje, ze helpt bij o.a. hooikoorts, luchtwegklachten, jeuk en huidwonden. En zo staat er in onze tuin ook Dovenetel, Brandnetel, Zevenblad, Fluitenkruid, Paardenbloem, Stinkende Gouwe, en Smeerwortel. En als je goed om je heen kijkt, is er genoeg voor iedereen! Want waar wij het ervaren als onkruid, omdat het blijft terugkomen èn in grote hoeveelheden, zegt moeder natuur dus: “Neem het tot je, het zal je helpen. En ik zorg ervoor dat er genoeg is voor iedereen!”

Moeder natuur geeft ons dus bloemen om meerdere redenen. Ze harmoniseren op spiritueel vlak, visueel vlak en intern fysiek vlak en dit is de cyclus.

Wat mij betreft mag dus de hele bloemenindustrie staan voor en behandeld worden in, diepere lagen dan we nu doen. Waarbij ik denk dat menig kweker wel begrijpt wat ik bedoel. En mocht een kweker zich getriggert voelen en weerstand ervaren; Wellicht bent u dit gevoel verloren maar weet u diep van binnen dat dit de reden is waarvoor u ooit kweker bent geworden! Dan kan ik alleen maar zeggen: Wakker deze energie weer aan! Want weet dat dit de gehele industrie opnieuw zal doen groeien en bloeien! We hebben het zelf in de hand! Blijf bloemen eren en waarderen en behandelen met respect. In welk deel van de keten u ook deel neemt.

Over de schrijver
Als geboren kwekersdochter adem ik bloemen, mijn hele leven lang. Als moeder van 2 zonen heb ik een gevarieerd werkzaam leven gehad als bloemstyliste. Nu de eenheid zó voelbaar is met bloemen, wil ik graag mensen helpen op hun levenspad met behulp van bloemen. Mijn bloemenkennis en behoefte om te leren en delen heb ik samengebundeld in een unieke vorm: bloemenhealing. In groepsverband, individueel. Of met een praktische thuisvideo bloemschikken: Hoe leer ik de juiste bloemen en vaas te kiezen èn boeket te schikken. En bij het afscheid van een dierbare, begeleidt ik de nabestaanden met het maken van een gevoelig bloemstuk voor op de kist… Dit alles vanuit mijn bloemenyurt in Hillegom. "Jij kiest de bloemen, ik geef de vertaling" OF kom voor een heerlijke 24-uurs retreat en slaap in de Yurt!
Reactie plaatsen