Samen het afsc​​​​heidsbloemwerk maken​​​​

De eerste stap naar verwerking bij verlies.. 

Een afscheid is een angstig en pijnlijk gevoel waar we eigenlijk niet over na willen denken of over praten. Want hoe gaat het leven er uit zien zonder dit bijzondere mens.. De verwerking zal zwaar zijn, het dragen van het verdriet is intens. Ik begrijp het volkomen en ik spreek uit ervaring. Daarom weet ik hoe belangrijk het is dat verwerking (dat betekend niet: vergeten) wordt ingezet… Terwijl we het bloemwerk samen maken, in de bloemenyurt, gebeurd er iets magisch. De bloemen nemen herinneringen aan, verdriet, en emoties. Jij steekt ze letterlijk bij elkaar in één groot ‘levenskunstwerk.’ De reflectie van uw dierbare in bloemen, komt uit uw eigen handen. En dat is ontzettend bijzonder om te zien ontstaan.


Ik begrijp het…

Je weet niet hoe

Je weet niet hoe je een bloemstuk moet maken. Maar dat hoeft niet. Ik ben erbij en help en begeleidt je. Alles is goed. En ik weet zeker dat je het wel kunt.

bloemen ceremonie

Het voelt zwaar

De dagen zijn intens. Kleine verlichting is gewenst. De bloemenyurt zal jou omarmen. Het maken van het bloemstuk voelt heel plechtig. 

Wordt het wel mooi?

Er is magie in de bloemenyurt terwijl kaarsen branden en de bloemen ons verlichten. Zelf het afscheidsbloemstuk maken is heel troostend.

Waneer je weet dat deze donkere dag komt… denk dan aan mij,

aan de bloemenyurt en aan deze troost.. De eerste stap naar verwerking.

Kom en vindt troost met elkaar of juist alleen. Je werkt samen met mij naar mooi bloemwerk om het afscheid nog waardiger te maken.

Een waardig afscheid is belangrijk. En daarbij ligt alles heel gevoelig. De foto, de kaart, de kist, wat er wordt gezegd en geschreven. Het lijkt wel of antennes op scherp staan.

Bloemen zijn zó belangrijk in deze hyper gevoelige dagen.

Wij kunnen dit verzachten en ietsje mooier maken: Kom met mij het #Afscheidsbloemwerk maken. Neem het daarna met je mee en leg het met elkaar op de kist. Maak het afscheid waardig en verfijnd.

Bloemen kosten veel geld

daarom mag het àlles zijn waar jullie op hopen

Waardig, respectvol, liefdevol en bloemrijk

agscheidsbloemen zelf maken rouwbloemen rouwbloemwerk rouwstuk afscheidsbloemwerk
Lucinda Maria, Eigenaresse van de Bloemenyurt

Hallo, 

Als geboren kwekersdochter liep ik als klein meisje tussen de bloemenvelden van mijn vader. Bloemenliefde, liefde voor de natuur, voor de kwekerij en mijn vader zorgde ervoor dat ik bloemen voor altijd al in mijn hart sloot. Mijn vader overleed in 2002 onverwachts, ik was 22, hij was 56. Een intens verdrietige periode brak aan.

Vanuit mijn ervaring als uitvaart bloemiste, weet ik hoe belangrijk het is dat de klant mee kan denken. Bloemen zijn persoonlijk. Iedereen heeft een eigen gevoel bij bepaalde bloemen. Een eigen herinnering of emotie. Voorbeelden uit een boek zijn slechts een handvat.

Ik heb ervaren dat het bedenken met elkaar veel troost biedt. Wat nog mooier is: wanneer u zelf kan meewerken aan het bloemstuk voor uw dierbare. Ondanks de zware dagen tussen het overlijden en de uitvaart, kunnen mensen ruimte vinden om deze genezende en troostende ervaring te ondergaan. En dat heb ik vele malen mogen doen.

Terwijl we het bloemwerk maken, in de bloemenyurt, gebeurd er iets magisch. De bloemen nemen herinneringen aan, verdriet, en emoties. Jij steekt ze letterlijk bij elkaar in één groot ‘levenskunstwerk.’ En dat is ontzettend bijzonder om te zien ontstaan..

De reflectie van uw dierbare in bloemen, komt uit uw eigen handen…

Ik ben blij dat ik u deze mogelijkheid kan bieden.

vrouwen cirkel bloemen ceremonie healing ritueel bloemenyurt

Duidelijke uitleg

U hoeft niet na te denken of het mooi wordt. Want dat wordt het! Ik begeleid en help u. Als de ceremonie is afgelopen, kunt u naar huis. Ik zorg dat het bloemstuk wordt bezorgd.

Alles is aanwezig

U hoeft niets mee te nemen. Ik zorg dat alle bloemen en benodigdheden aanwezig zijn. Deze hebben we van te voren besproken. U kunt zich volledig richten op uzelf.

Geschikt voor iedereen

De grootte van de groep maakt niet uit. Dus kom met wie u wilt. Kinderen vinden het ook heel fijn en mooi om te mogen doen. Het helpt ze enorm bij de verwerking en acceptatie.

Wanneer u besluit om het bloemwerk samen te maken..

Neem dan contact met mij op. U mag mij altijd bellen of mailen. We maken een afspraak.

Of deze donkere dag van overlijden er al is, of u weet dat deze dag komt… We passen het gesprek en de datum hier op aan.

Ik ben blij dat steeds meer mensen dit mogen ervaren..

“Hebben wij mogen ervaren. Was echt te mooi gewoon en ZO mijn vader”

“Mijn wens was: zelf een rouwstuk maken. Met de hulp van Lucinda is het heel mooi geworden. En niet een standaard stuk, gewoon heel bijzonder!”

Sjouk van den Berg

Prijs indicaties

agscheidsbloemen zelf maken rouwbloemen rouwbloemwerk rouwstuk afscheidsbloemwerk

1/3 Kistbedekking

Zodat er ruimte is voor meer bloemwerk

 • We bespreken alle wensen
 • Wanneer het moment daar is, belt u mij
 • Ik zorg voor alle benodigdheden
 • U/jullie komt naar de bloemenyurt en we maken er een bijzonder en plechtige bloemenceremonie van
 • U gaat rustig weer naar huis en ik breng de bloemen waar en wanneer u wilt.
 • Duur: ± 1,5 uur
 • Er is voldoende koffie, thee, limonade
 • ik ben beschikbaar voor nazorg
 • Exclusief bezorgkosten
 • Excl. exclusieve bloemen
v.a. € 350,- 
agscheidsbloemen zelf maken rouwbloemen rouwbloemwerk rouwstuk afscheidsbloemwerk

2/3 Kistbedekking

Zodat er ruimte is voor bijvoorbeeld een foto

 • We bespreken alle wensen
 • Wanneer het moment daar is, belt u mij
 • Ik zorg voor alle benodigdheden
 • U/jullie komt naar de bloemenyurt en we maken er een bijzonder en plechtige bloemenceremonie van
 • U gaat rustig weer naar huis en ik breng de bloemen waar en wanneer u wilt.
 • Duur: ± 2,5 uur
 • Er is voldoende koffie, thee, limonade
 • ik ben beschikbaar voor nazorg
 • Exclusief bezorgkosten
 • Excl. exclusieve bloemen
v.a. € 550,-
agscheidsbloemen zelf maken rouwbloemen rouwbloemwerk rouwstuk afscheidsbloemwerk

Volledige kistbedekking

De volledige kist is bedekt met bloemen

 • We bespreken alle wensen
 • Wanneer het moment daar is, belt u mij
 • Ik zorg voor alle benodigdheden
 • U/jullie komt naar de bloemenyurt en we maken er een bijzonder en plechtige bloemenceremonie van
 • U gaat rustig weer naar huis en ik breng de bloemen waar en wanneer u wilt.
 • Duur: ± 4 uur
 • Er is voldoende koffie, thee, limonade
 • ik ben beschikbaar voor nazorg
 • Exclusief bezorgkosten
 • Excl. exclusieve bloemen
v.a. € 950,-

verzachten van verlies start met…

1. Het regelen van de uitvaart

Ondanks de zware dagen tussen overlijden en de uitvaart, helpt het organiseren van een waardig afscheid al bij de verwerking van het verlies. Er is ruimte voor verdriet en er wordt hard gewerkt aan het laten doordringen dat het waar is… deze persoon heeft uw leven en wereld verlaten…

2. Het maken van het bloemwerk

Het gewicht van verdriet wat op u weegt is zwaar. Verlichting is welkom, maar wellicht is verdriet voelen de enige behoefte die u heeft. Wanneer iets simpels als eten niet in u op komt, en wanneer elk gesprek moeilijk is, lijkt niets belangrijk. Toch, ik ben er van overtuigd dat het bloemwerk maken u kan helpen. Bloemen nemen het gewicht van uw verdriet over. Ze zullen helpen een kleine stap te zetten in verzachting. Het resultaat van de verbinding tussen u, de bloemen en uw dierbare, is als een reflectie van uw geliefde terug te zien in het bloemwerk.

3.Samenzijn en herinneringen ophalen

Tijdens de dagen tussen overlijden en de uitvaart komen er herinneringen naar boven. Deze beleving wordt afgewisseld met tranen en gelach. Grappen en verdriet. De kracht van samenzijn komt naar boven. In de bloemenyurt kan dit extra versterken. Het samen maken van het bloemwerk is ceremonieel en intens.

Verwarmend en omarmend. Troostend en waardevol.

4.Praten en verbinden, ook voor de kinderen

Praten met elkaar, verbind elkaar. Wees niet angstig om te zeggen wat je voelt en denkt. Begrip voor elkaar is belangrijk wanneer er een emotie wordt gedeeld… verdriet. Dat geld ook voor de kinderen van alle leeftijden. Volwassenen praten en overleggen terwijl kinderen vooral voelen. Samen bloemwerk maken helpt deze twee 'werelden van beleven' te verbinden met elkaar. Jùist omdat jullie allen aan hetzelfde 'werken' met hetzelfde doel. Door creatie spreken jullie dezelfde taal.

Bloemen kosten veel geld

daarom mag het àlles zijn waar jullie op hopen.

Waardig, respectvol, liefdevol en bloemrijk.

Dat heb je zelf in de hand. We bedenken en maken het samen.

agscheidsbloemen zelf maken rouwbloemen rouwbloemwerk rouwstuk afscheidsbloemwerk
Welkom in de Bloemenyurt

Wanneer je besluit het bloemwerk samen te maken


Neem dan contact met mij op. Je mag mij altijd bellen of mailen. We maken een afspraak.

Of de donkere dag van overlijden er al is, of je weet dat deze dag komt…

We passen het gesprek en de datum hier op aan.


Dit is alles wat je krijgt:

 • We bespreken alle wensen
 • Wanneer het moment daar is, bel je mij
 • Ik zorg voor alle benodigdheden zoals bloemen, scharen, steekschuim, vaas
 • In de bloemenyurt maken we er samen een bijzonder en ceremonieel moment van
 • Een prachtig bloemstuk is gecreëerd 
 • Na de ceremonie vertrekken jullie in stilte huiswaarts
 • Het bloemwerk bezorg ik waar en wanneer gewenst
 • Er is voldoende koffie, thee, limonade voor de kinderen
 • Ik ben beschikbaar voor nazorg

Voel je vrij om contact op te nemen bij vragen… 

bloemen ceremonie healing ritueel

Hoe lang duurt het?

Naar gelang de grootte van het stuk zal de tijd bepaald worden. Klik HIER voor prijs en tijd indicaties.
bloemen ceremonie healing ritueel

Welk dagdeel?

Wat jou uitkomt. Elk dagdeel is mogelijk. We maken een afspraak en we stemmen het af met elkaar.
bloemen ceremonie healing ritueel

Hoeveel bloemen?

Je hoeft niet na te denken over de hoeveelheid bloemen. Geef enkel aan wat de wensen zijn. Ik zorg voor alle benodigdheden.

Ik ben onervaren

Maak je geen zorgen. Dat is niet nodig. Ik begeleid het proces en werk mee.

We zijn met een groep

Groepen tot 15 personen zijn welkom. Ik begrijp dat een familie groot en klein kan zijn. Iedereen is welkom. Ook kinderen!

Ik kom alleen

Welkom, we maken samen iets moois voor uw dierbare… met liefde.

Welkom in de Bloemenyurt

Wanneer je besluit het bloemwerk samen te maken


Neem dan contact met mij op. Je mag mij altijd bellen of mailen. We maken een afspraak.

Of de donkere dag van overlijden er al is, of je weet dat deze dag komt…

We passen het gesprek en de datum hier op aan.


Dit is alles wat je krijgt:

 • We bespreken alle wensen
 • Wanneer het moment daar is, bel je mij
 • Ik zorg voor alle benodigdheden zoals bloemen, scharen, steekschuim, vaas
 • In de bloemenyurt maken we er samen een bijzonder en ceremonieel moment van
 • Een prachtig bloemstuk is gecreëerd 
 • Na de ceremonie vertrekken jullie in stilte huiswaarts
 • Het bloemwerk bezorg ik waar en wanneer gewenst
 • Er is voldoende koffie, thee, limonade voor de kinderen
 • Ik ben beschikbaar voor nazorg

Samen bloemwerk maken voor op de kist is een mooie en zachte plechtigheid richting de uitvaart…

Yo De dagen zijn intens zwaar, het verdriet is diep en doet veel pijn. Er lijkt niets te bestaan wat het kan verzachten of wegnemen.. Alle keuzes welke gemaakt moeten worden… alles staat in het teken van afscheid nemen van iemand van wie je dat helemaal niet wilt. Wat een donkere dagen… "Hoe kom ik hier ooit overheen…? " Probeer de aanraking van bloemen jou te laten helpen. Probeer het zelf maken van het bloemwerk een stapje jou te laten helpen. Bij elke bloem die je in het bloemstuk steekt, nemen ze een stukje pijn bij je weg.. Het is een proces dat jou begeleid naar verlichting. Met als eindresultaat: een levenswerk in de vorm van bloemen. Een bloemstuk dat een reflectie is van uw dierbare. Ontstaan uit uw eigen handen.